Vi tror at din e-postadresse er feil. Vennligst besøk "Mitt La Redoute" for å rette til problemet
  • 0

Trygg e-handel

E-handel

Trygg e-handel er en sertifisering for e-handelsbedrifter. E-handelsbedrifter er bedrifter som selger varer og tjenester via internett (Distansehandel). E-handel bygger på helt likt prinsipp som tradisjonell postordrehandel, forskjellen er at varene vises på en hjemmeside samt at kjøpsavtalen også inngås direkte på hjemmesiden.

Det finnes i dag svært mange aktører som selger varer og tjenester via internett. For å beskytte dine personopplysninger og annen følsom informasjon er det viktig at du vet hvem du utleverer denne type informasjon til. Det kan også være viktig for deg å føle trygghet i at varene skal bli levert innenfor avtalt tid og at du kan få hjelp etter kjøpet dersom noe skulle gå galt med din bestilling, leveransen eller produktet du har kjøpt.


Trygghet

Hensikten med sertifiseringen er å hjelpe deg som kunde å velge rett e-handelsbedrift når du handler slik at du skal kunne føle deg trygg og sikker også etter at du har trykket ”kjøp”. Trygg e-handel sin målsetning er at det skal føles like trygt og sikkert å handle på internett som i en vanlig fysisk butikk.

Når du handler fra en bedrift som har Trygg e-handel sertifisering innebærer dette at bedriften gjennom en avtale har forpliktet seg til å følge en rekke krav. Kun stabile og seriøse e-handelsbedrifter har retten til å bruke sertifiseringen Trygg e-handel.

Trygg e-handels krav er utformet for at du som kunde skal være bevist på dine rettigheter når du handler via internett. Blant annet stilles det krav til bedriften om å være tydelig med sin identitet og rutiner for håndtering og behandling av personopplysninger, bruke sikre betalingsløsninger og ha en stabil økonomi.


Sikkerhet

Norsk Distansehandel kontrollerer at kravene som stilles blir fulgt av de sertifiserte bedriftene gjennom kredittkontroller, prøvekjøp samt utredning ved mistanke om brister på rutiner. For å gi deg ekstra trygghet kan Trygg e-handel ta imot klager fra deg som kunde dersom du er misfornøyd med noe i en sertifisert nettbutikk.

Dersom du klager på en bedrift som har sertifiseringen Trygg e-handel og det viser seg at bedriften har opptrådt feil og/eller har gjort noe i strid med kravene som har blitt stilt av Norsk Distansehandel vil bedriften få en ”prikk” i Trygg e-handels register. Ved alvorlige feil eller mangler vil bedriften miste sin sertifisering med umiddelbar virkning. Dette gjør at du som kunde kan kjenne deg trygg på at kun seriøse bedrifter får bruke Trygg e-handels merket.


Trygg e-handels merket

For å kontrollere at Trygg e-handels merket er ekte, klikker du/holder museknappen over Trygg e-handels merket. Alle bedrifter som er sertifisert har et unikt sertifikat på trygg e-handel sin hjemmeside http://www.tryggehandel.no/


Hvor finner jeg Trygg e-handel sertifiserte bedrifter?

Du finner alle godkjente bedrifter her: http://www.tryggehandel.no/?side=godkjente


Dessverre er dette produktet allerede utsolgt! Benytt gjerne vår søkefunksjon eller let i vår meny for å finne et lignende produkt.